Winnaar Kleintje Keifestival 2017
En de winnaar is.... The Cool Trick! Gefeliciteerd mannen. En grote dank aan alle andere bands! Het was waanzinnig spannend. De afterparty met Doppen's Textiel, Stonegood, DJ Jos en jullie publiek was super gezellig. Bedankt dat jullie ...


Lees meer >>>

KLEINTJE KEIFESTIVAL HEMELVAARTSDAG 25 MEI
Het programma staat, de poster is af. En dit jaar gewoon wee...


Lees meer >>>

Keifestival 2016: klein en intiem, maar ook druk en uitgelaten
Dat er in het centrum van Lichtenvoorde zaterdagavond 29 okt...


Lees meer >>>

KEIFESTIVAL 2016: KLEIN EN INTIEM, MAAR OOK DRUK EN UITGELATEN

Dat er in het centrum van Lichtenvoorde zaterdagavond 29 oktober wat te doen was, kon je vanuit de verre omtrek opmerken. Lichtbundels zwaaiden door de blauwzwarte lucht en lieten weten: hier moet je zijn! Het 31ste Keifestival vindt plaats. Er waren 29 acts op tien verschillende locaties met voor ieder wat wils: van heavy metal tot nederpunk, van rock tot blues. Het festival was met 1500 kaarten uitverkocht. De organisatie kijkt tevreden terug op de avond die zonder incidenten verlopen is en maakt al plannen voor de toekomst: "We hebben genoeg draagvlak om op voort te borduren."

Als je door de straten liep, leek het vrij rustig. Maar vergis je niet. Het hele muzikale feest speelde zich binnenskamers af, in de volle kroegen zelf. Als je aan de achterkant langs Tapperij van Ooijen liep, waren er soms de jazzy klanken te horen van Power to the Pipo. Eenmaal op het terras zag je de letters van hun naam knipperen in vrolijke, rode lichten boven de caravan waarin ze swingend speelden. De mensen luisterden, lachten en praatten met twinkelende ogen. Een lekker biertje in de hand. Net als op de andere plekken in het centrum. Bij de ingang van de kroegen stonden leden van corsogroep 'Van Ons' te controleren of je wel netjes een groen bandje om je pols had. Zo ja, dan mocht je naar binnen. Ook liep er EHBO en security rond. Aan alles was gedacht.

Klein en intiem
De avond begon rustig. Tegen 21:00 uur stroomde het langzaam vol bij Den Diek, dat in een paarsblauw licht getooid en met lampionnen versierd was. The Art of Pantera speelde met het doel de oren van het publiek uit te spuiten. De band met langharige mannen brachten stevige heavy metal ten gehore en de zanger liet regelmatig zijn manen wapperen in een headbangsolo.
In de Concertainer bij café de Zaak beet TweeFM het spits af. Het was een klein en intiem concert waarbij de zangers niet alleen zelf lachten, maar ook het publiek aan het lachen kregen met hun liedjes over ouder worden, de liefde of een verwarde man. Zingend in het dialect begeleidden de mannen zichzelf met mondharmonica en gitaar en verdwaalden de toehoorders met hen mee in een bos met slechts twee bomen.
In een hoekje van Den Diek was het Keicafé waar bierpullenslingers hingen. Daar werden er voor een klein maar bont gezelschap niet alleen de beloofde schlagers gedraaid, maar ook 'gewone' muziek.
Een wel heel speciale gebeurtenis vond plaats in de vip-ruimte van het festival: een van de sponsoren vroeg daar onder muzikale begeleiding van TweeFM zijn vriendin ten huwelijk. Ze hadden elkaar leren kennen op het Keifestival, wat dan ook de aanleiding was voor dit bijzondere aanzoek.

Druk en uitgelaten
Bij De Kletskop was het erg druk toen Dokter Watjes speelde. Dit Hengeveldse gezelschap met een roodharige Achterhoeker speelde vrolijke liedjes in het Nederlands, Duits en Twents. De frisse muzikanten wisten een energiek optreden neer te zetten en het publiek swingde met ze mee. "Man, man, man wat zijn de vrouwen mooi," zong de zanger in zijn eerste liedje en met een grondig "als de duivel terug is, drinken we er één" sloot hij af. Het publiek genoot tussen de nummers door zichtbaar.
De grote, donkere zaal waar Tribute to Michael Jackson optrad bij de Koppelpaarden was vol en de sfeer zat er goed in. Een enthousiast groepje vertelde: "Ben je bij Mart Hillen geweest? Ze braken de Concertainer af! Hij speelde virtuoos!"
Tot in de kleine uurtjes werd er op de diverse afterparty's uitgelaten feest gevierd in het dorp. De cafés waren bomvol. Het Keifestival was een succes.
Webdesign: i-3 Reclamebureau