Gratis festival Kleintje Kei verhuist naar de Markt
Op Hemelvaartsdag vind je dit jaar een mega groot podium op de markt in Lichtenvoorde voor "ons" Kleintje Kei! Na jaren een fijn thuis te hebben gehad bij Tapperij van Ooijen, brengen we Kleintje Kei weer terug naar de markt.


Lees meer >>>

Keifestival 2022 'kei-gezellig' en 'kats uitverkocht'
LICHTENVOORDE - Stampvolle kroegen, feest op straat en een k...


Lees meer >>>

Tricklebolt vervanger van VandeVen Band
Helaas hebben we een annulering ontvangen van VandeVen Band ...


Lees meer >>>

PROGRAMMA 2022

Al 35 jaar een rots in de branding!
Waar zou je toch anders moeten zijn, die laatste zaterdag van oktober? Thuis, met chips en cola naast schoonmoeder!? Schei uit!! Op het Keifestival natuurlijk! Op 9 podia én "The Ameezing Container" in de concertainer serveren we weer een gigantisch divers menu aan topacts! Aan ieder is gedacht, rock, levenslied, blues, pop/rock, rockabilly, soul etc. etc. Wees welkom en geniet!

Lord Bishop Rocks (USA) Rock-Funk-Blues-Punk

Lord Bishop Rocks is zonder twijfel het meest opwindende en muzikaal begaafde rocktrio van de 21e eeuw. Ze mixen hun werk 70’s hardrock, funk, blues, jazz, reggae en punk en combineren dit met een geluid dat ze Hendrixian Motör Funk noemen! 22.30 uur - Café de Kletskop


The Watchtower Coverband

De grote winnaar van het Kleintje Keifestival van dit jaar. Zoals elk jaar mag de winnaar van het Kleintje Kei de opening van het Keifestival aftrappen. Dit is een nieuwe coverband bestaande uit 6 vrienden met een gedeelde liefde voor rockmuziek. Gewapend met gitaren, keys, drums en een hoop enthousiasme speelt The Watchtower nummers van vroeger en nu! Van The Police tot Anouk en van Black Sabbath tot Queen. 20.00 uur - Zaal Den Diek

Highway to Heaven Rock-Country-Schlager

Ze spelen vooral Country, Evergreens en Rock-Covers. Elk nummer dat dit trio aanraakt, steken ze in een eigen jasje. Zo ontstaan er heerlijk gelikte medley’s die feilloos in elkaar overlopen. Met nummers van bijvoorbeeld CCR, Bob Dylan en Guns ‘n Roses is meezingen gegarandeerd met deze 3 heren! 20.30 uur - Next Door

Pearl Jam Why go home

Ondanks dat Pearl Jam misschien nét iets te groot voor het Keifestival is, willen wij toch graag met Eddie Vedder. Daarom hebben wij de vijf ervaren muzikanten van WHY GO HOME (voorheen Pearl Damn) weten te strikken die samen dé allerbeste Pearl Jam Tribute Band vormen. 21.45 uur - Zaal Den Diek

Bootleg Betty Rockabilly

Deze vijf bloedmooie en briljante dames laten de tent schudden op de grondvesten. Met hun heerlijke jaren ’50 Rockabilly-Music is stilstaan absoluut geen optie. Ze hebben onlangs nog in het Radio 2 programma Spijkers Met Koppen gestaan en kregen daar lovende reacties. Ook de Zwarte Cross is geen onbekend terrein voor hen. Geen wonder, want de energie spat van het podium af met de dames van Bootleg Betty! 11.00 uur - Next Door

Queen Qeeun must go on

Deze band heeft eigenlijk niet eens een aankondiging nodig want wie kent deze Queen Tribute nou niet?! Bijna niet van het echt te onderscheiden en natuurlijk bekend van de Televisieshow The Tribute, Battle of the Bands, gepresenteerd door niemand minder dan Gerard Ekdom. 21.00 uur - Zaal de Koppelpaarden

Gunmill Governors Southern Rock

Een plaatselijke southern rock band die met de dag groter worden. Deze vijfkoppige band is flink aan de weg aan het timmeren en wij hebben ze weten te strikken voor de 35e editie van het Keifestival. Met hun southern rock sound waan je je bijna in de cottonfields van Louisiana on the back porch van Uncle Sam.21.00 uur - Café de Kletskop

Steve Hill One-man-BluesBand

Deze Canadese legende kan in z’n uppie een complete band vormen. Met een scheurende gitaar, basedrum aan de voet en een stok aan de punt van z’n gitaar om op alle cymbals en bekkens te bateren creëert Steve Hill een hele dikke sound zoals je van een voltallige bluesrock band kan en mag verwachten.
0.00 uur – Café De Kletskop

AC/DC She’s Got Galls

She’s Got Balls is een Duitse AC/DC tribute band bestaande uit 5 ladies! De kneiters van AC/DC
knallen rechtstreeks uit de speakers, zo in your face!!! Diese Deutsche Damen will rock your Hells Bells aus Ihre klamotten!
23.30 uur - Zaal Den Diek

Frontal Coverband

Een stevige Rockcover-band uit de omgeving Winterswijk. Frontvrouw Lisa zorgt met haar rauwe en loepzuivere stemgeluid ervoor dat je gezichtje glad gestreken wordt wanneer je vooraan staat. Raggende gitaren en strakke bass- en drumpartijen zorgen voor een perfecte muzikale invulling deze avond. Komt dat zien!
21.00 uur – Tapperij van Ooijen

The Marshalls Classicrock

Willen jullie Rock ’n Roll?! Dan krijgen jullie Rock ’n Roll! The Marshalls is een band uit de omgeving Haaksbergen en brengen kneiters van Led Zeppelin en AC/DC. Zanger “Gait” heeft nagenoeg hetzelfde stemgeluid als Bon Scott en onder retestrakke begeleiding van de rest van de band blazen ze elke tent nog steeds omver!
22.45 uur – Tapperij van Ooijen

Hanska Duo

Zeg schat woar blievie, met mien andievie? De verse wors, zo strák in út vel!!! Wie kent ze nou niet? Het Hanska Duo reünieert nog één keer en komt gewoon naar het Keifestival. De heerlijke deuntjes van het Hanska Duo zijn als vriendelijke oorwurmpjes die stiekem je hoofd inkruipen en daar nog héééééééééééél lang blijven hangen. 21.00 uur - Café de Kruup

ABBA HOOKED on ABBA

WATERLOOOOOO, wij gaan vanavond naar ABBA toooeeeeeee! Na bijna vier jaar stapt de Achterhoekse roulatieformatie Hooked in 2022 weer het podium op. Speciaal voor het Keifestival is ABBA nu aan de beurt om compleet gecoverd te worden. Met de legendarische muzikanten Bob Hogenelst, Sjoerd Smeenk, Joël Groen, Dayenne Wielheesen en Meindert Bussink worden de zangeressen Lilian de Jong, Marloes Borgman en Floor Kraayvanger begeleid deze avond. Dus mocht jij je nou ook een Dancing Queen voelen? Kom dan naar HOOKED. 23.30 uur - Zaal De Koppelpaarden
Tricklebolt 70’s Rock

De gemiddelde leeftijd in deze band ligt niet hoger dan 23 jaar en deze gasten worden met de dag groter en groter .Tricklebolt brengt een diepgewortelde 70’s spirit en een sonisch oergevoel dat doet denken aan een kruisbestuiving tussen Deep Purple, Birth of Joy en Wolfmother. Denk authentiek rauw gitaargeluid, zwevend Hammond- tapijt en psychedelica, aangevuld met hooks en looks à la Fatal Flowers. Waan je volledig in een Easy Rider roadtrip terwijl Tricklebolt dit alles met gepaste decibels je maagwand in ramt. 22.45 uur - Café de ZaakThe Ameezing Container Karaoke-Bar

Denk je nou op een moment van de avond: Nou, ik heb het trucje wel gezien en dat kan ik ook?! Kom dan naar The Ameezing Container. Meld je aan bij gastvrouw Nicole Rouwmaat en zing uit volle borst mee met vrienden, familie en kennissen en laat je gouden strotje glijden door de microfoon zodat je niet alleen je eigen avond kan verrijken maar ook zeker die van een ander! 21.30 uur - Concertainer
Volkszanger Jordy van Vilsteren Levenslied

Deze Zwolse zanger is bekend in menige kroeg, niet alleen in Zwolle, maar ook ver daarbuiten. Jordy is een echte volkszanger met een aantal eigen nummers, daarnaast zingt hij tijdens zijn optreden bekende hits van Nederlandstalige zangers zoals Anderé Hazes, Jannes, Frans Duijts, Wolter Kroes, Django Wagner  en vele anderen. 11.00 uur - Keicafé (Wijnbar)

Miller & The Tone Machine Hard Soul-Rock-Blues

Nieuwe muziek, oude zielen. De band combineert jeugdige kracht met muziek klinkend uit de tijd van
een aantal generaties  terug. Gewoon lekkere muziek, dat is waar het bij Miller & The Tone Machine om draait. Bluesy soul met een flinke lading Achterhoekse authenticiteit. Ze zingen over liefdes, drank, over zichzelf, alles en niks. Basriffs worden afgewisseld met saxsolo’s en een simpel soul-gitaartje knipoogt richting de ronkende hammond. De zingende drummer met zijn rauwe stem completeert het geheel. 21.00 uur - Café De Zaak

Nachtbunker Soundsystem

Die bass moet je niet horen... DIE MOET JE VOELEN! Bar ‘t Doktertje wordt omgebouwd tot The Underground scene van Lichtenvoorde. De snoeiharde Technobeats trillen bij je oma de geraniums uit de vensterbank. Meerdere acts op dit podium zullen je vermaken tot diep, heel diep in de nacht. 22.30 uur - Bar ‘t Doktertje 


Webdesign: i-3 Reclamebureau