Lichtenvoorde maakt zich op voor Kleintje Kei
Muzikale Hemelvaartsdag op het terras van Tapperij van Ooijen. Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei aanstaande, mag het kleine broertje van het Keifestival weer van zich laten horen. Al meer dan 10 jaar is deze dag namelijk gereserveerd voor...


Lees meer >>>

PROGRAMMA 2018

Al 33 jaar een rots in de branding!
Waar zou je toch anders moeten zijn, die laatste zaterdag van oktober? Thuis, met chips en cola naast schoonmoeder!? Schei uit!! Op het Keifestival natuurlijk! Op 9 podia én in de concertainer serveren we weer een gigantisch divers menu aan topacts! Aan ieder is gedacht, rock, levenslied, blues, pop/rock, bluegrass party, salsa etc. etc. Wees welkom en geniet!

Het programma Keifestival 2018 is rond:
Fleetwood Mac – tribute by Seven Wonders’s Werelds beste Fleetwood Mac tribute, bekent van onder andere de Zwarte Cross, speelt alle Fleetwood Mac klassiekers als Go Your Own Way, Don’t Stop en Little Lies. Terug naar toen, met de beste muzikanten van Nederland.


Nieuwegrond – 80’s nederpopDit bonte gezelschap speelt superlekkere, eigenzinnige Nederpop met een elektronisch jaren 80-randje. Hun catchy sound neemt je mee naar witte stranden en je waant je in een wereld van cabrio's, cocktails en coupe soleil.


Guns ’n Roses – tribute by Gunz n’ RozesEind jaren ’80 en begin jaren ’90 was deze band de schrik van elke zaaleigenaar en festivalorganisator, maar wij verwelkomen ze met open armen. Gooi dat haar los en schud die kop!
You know where you are? You’re in the jungle baby!


De Bankdirecteuren – pop/rockVorige jaar wisten deze heren Café De Kruup volledig op z’n kop te zetten, gezeten op hun bankstel, bijgestaan door vele gastzangers en –zangeressen. Reden te meer om de gezelligste huiskamer van L’voorde ook dit jaar weer te openen, jullie zijn allemaal uitgenodigd!


X-Orchestra – funk/soul/popVerplicht allemaal de dansschoenen aan, zodra deze band de motor aanslingert is stilstaan namelijk verboden. Zet je schrap om omver geblazen te worden met de lekkerste dansbare classics en de beste, moddervette funk-, soul- en pop van de laatste jaren.


The Vault – pop/rockAfgelopen mei won The Vault met overtuiging het Kleintje Keifestival, dat hen het felbegeerd ticket op het Keifestival opleverde. Dit Winterswijkse gezelschap is klaar voor de grote podia, wees op tijd en ga ze zien!


Virtual Time (IT) – 70’s rockDeze Italiaanse rockmachine is klaar om ook Nederland omver te blazen met hun 70’s geinspireerde rock. Dikke licks, pompende drums en een vlijmscherpe strot die door merg en been gaat. Forza, Virtual Time! Forza!


The Dirty Denims – happy hardrockBereid je voor op een flinke trap onder je kloten, deze happy hard rock ’n rollende band houdt niet van half werk. Aanstekelijke rock in de geest van AC/DC, Kiss, The Ramones en Joan Jett. Knappen!


The Royal Hillbilly Club – bluegrass partyDeze Redneck party-coverband overgiet alles met een flinke lading Hillbilly bluegrass en country en vuurt deze met de vaart van een op hol geslagen stoomtrein op je af. Saddle up your horses: Yeehaw!


Blue Monday – bluesDeze door de wol geverfde bluesboys trakteren iedereen op een avond ‘rocking rhythm & blues’. Met een vette bluesharp en een hammondorgel binnen de gelederen zal het piepen en kraken op de planken bij Café de Zaak.

Raw Medicine – rock ‘n rollWho said rock ‘n roll was dead!? Dit powertrio bestaande uit leden die voorheen actief waren bij o.a. Herman Brood’s Wild Romance, Vitesse, Paris Dandies, Louisiana Radio en Mick Taylor bewijzen het tegendeel. Pak snel een pilsje and put on them dancing shoes!


Uppy – kleine luisterliedjesEppy is happy als hij Uppy is! Dat hoor je terug in zijn muziek, hij bewandelt de Blues, Klassiek en Jazzy stijlen en en geeft aan bekende nummers van John Mayer tot aan de Beatles en van Ramses tot aan Cassidy zijn eigen draai.


Ronald Frenken & Mark te Brake – forever 27

Ronald en Mark, twee Lichtenvoordse helden, putten uit de Club van 27 en andere artiesten die het muzikale hiernamaals hebben opgezocht. Klein en intiem in de Concertainer.


Tim & Niek – 70’s, 80’s en NL-rockDeze twee rasechte Grollenaren brengen, gewapend met twee gitaren en twee prachtige strotten, in het hol van de leeuw een overzicht van het beste uit de jaren ’70 en ’80 en niet te vergeten beste uit de NL-rockgeschiedenis, zoals De Dijk, The Scéne en Bløf.

Dani Raben – levensliedDe in Dinxperlo geboren zanger Dani Raben zal met zijn gouden stembanden het Keicafé, bij Hein de trap op, omtoveren tot een dampend feestcafé.


Edsel Juliet & La Banda Loca – salsaMarkt 5 wordt tijdens haar eerste deelname aan het Keifestival omgetoverd tot Mercado Cinco met de Caraïbische klanken van Edsel Juliet & La Banda Loca.

Exit The Hive – fusion/alternativeDeze talentvolle band wist al menig muziekliefhebber te verbazen met hun kritische kijk op zaken die iedereen bezig houdt. Heerlijke funky fusion met alternatieve inslag.


Webdesign: i-3 Reclamebureau