Lichtenvoorde maakt zich op voor Keifestival
LICHTENVOORDE - Zaterdag 27 oktober 2018, traditiegetrouw de laatste zaterdag van oktober, staat het Keifestival weer op het programma. Het Lichtenvoordse festival maakt zich op voor haar 33e editie. "Ook dit jaar bieden we weer e...


Lees meer >>>

The Vault wint Kleintje Kei 2018
Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei jongstleden, was de acht...


Lees meer >>>

NIEUWSLICHTENVOORDE MAAKT ZICH OP VOOR KEIFESTIVAL


LICHTENVOORDE - Zaterdag 27 oktober 2018, traditiegetrouw de laatste zaterdag van oktober, staat het Keifestival weer op het programma. Het Lichtenvoordse festival maakt zich op voor haar 33e editie. "Ook dit jaar bieden we weer een enorm gevarieerd programma," aldus programmeur Willem Doppen. “Met onder anderen salsa, 80’s nederpop en dansbare hillbilly countrymuziek, maar ook vette rock ’n roll en het Nederlandstalige levenslied."

Doppen is samen met vier andere bestuursleden verantwoordelijk voor de programmering van het Lichtenvoordse festival. "We proberen een goede mix te maken, tussen tributebands enerzijds, regionaal talent en (inter)nationale topbands." Dit jaar zijn er tributes aan Fleetwood Mac en Guns ’n Roses, uitgevoerd door de top van de Nederlandse muziekscene.
Het zwaartepunt van het festival ligt rond de Markt, waar dit jaar Markt5 is toegevoegd als extra podium, in plaats van Zaal Den Diek. In Markt5 waant men zich de gehele avond in een dampende salsatent ergens in Latijns-Amerika, waar men de hele avond kan losgaan op Edsel Juliet & La Banda Loca.

Start kaartverkoop bij Van Ooijen
De kaartverkoop start net als elk jaar weer bij Tapperij van Ooijen, dit jaar is dat op zaterdagavond 29 september 2018. Men kan dan de kaarten éénmalig kopen voor € 15,- per stuk. Uit handen van kastelein Manus van Ooijen ontvangt de bezoeker bij iedere bestelling kaarten een heerlijke koude halve liter of glas wijn naar keuze.

Het 33ste Keifestival is op zaterdag 27 oktober in zaal de Koppelpaarden, café de Kletskop, zaal Meijer, het Keicafé (Huiskamer Meijer), café de Kruup, tapperij van Ooijen, café de Zaak, Steakhouse Beef n Bone, Grand Café Markt 5 en de concertainer. 
Kaarten zijn verkrijgbaar via de deelnemende horeca, Westernman Jeans & Casuals en de website van het festival.
En vanaf 29 oktober zijn de kaarten ook online te bestellen.Nieuwsbericht >>>

THE VAULT WINT KLEINTJE KEI 2018


Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei jongstleden, was de achtertuin van Tapperij van Ooijen het strijdtoneel voor het jaarlijkse Kleintje Kei. Tijdens deze wedstrijd kan er een podiumplek op het ‘grote’ Keifestival gewonnen worden. De strijd ging tussen de bands Out of Nowhere, Yo! Mama!, Stainless en The Vault.

Het Winterswijkse The Vault trok aan het langst eind en mag op 27 oktober het Keifestival openen. De jury, bestaande uit Anne Garstenveld, Jasper Schutten en Roel Stoltenborg roemde de band omdat het ‘klopte’. Goed samenspel en goede samenzang. De nummerkeuze was divers en elk van de bandleden beheerste zijn/haar instrument goed. De andere bands kregen ook de nodige complimenten en adviezen van de jury. Het deelnemersveld bestond dit jaar uit zeer jonge bands, iets wat de organisatie als erg positief zag. ‘Er staat een nieuwe generatie jonge muzikanten klaar,’ aldus organisator en programmeur Walter Niënhuis, ‘hopelijk worden dit de bands die over een paar jaar de hele regio platspelen.’

Na de wedstrijd werd de avond geopend door Gewoon Høken, die met hun onvervalste dialect-rock een eerbetoon brachten aan o.a. Normaal. Na Gewoon Høken ging het dak er bijna letterlijk af met de relatief nieuwe, maar toch zeer ervaren band X Orchestra. Zij brachten iedereen in beweging en maakten dat het nog erg lang gezellig bleef op het terras van Tapperij van Ooijen.


Nieuwsbericht >>>

Webdesign: i-3 Reclamebureau