Kleintje Kei 2022 groot succes
Of de inwoners van Oost-Gelre en omstreken weer klaar waren voor een feestje? Dat was zeker! Ruim voordat de eerste band begon voor de battle om de openingsact van het Keifestival, stonden al tientallen mensen met hun eerste koude bie...


Lees meer >>>

Talentvolle jeugd en knallende headliners op Kleintje Kei 2022!
Muzikale Hemelvaartsdag op het terras van Tapperij van Ooije...


Lees meer >>>

UITVERKOCHT KEIFESTIVAL 2019
Met gepaste trots kan de organisatie van het Keifestival ter...


Lees meer >>>

NIEUWSKLEINTJE KEI 2022 GROOT SUCCES


Of de inwoners van Oost-Gelre en omstreken weer klaar waren voor een feestje? Dat was zeker! Ruim voordat de eerste band begon voor de battle om de openingsact van het Keifestival, stonden al tientallen mensen met hun eerste koude biertje in de hand.

Bij Tapperij Van Ooijen trapte Men of Culture Kleintje Kei af met een energiek optreden en het publiek werd getrakteerd op fijne Indie Rock covers. Ook de drie bands (The Watchtower, Full Stuck en Rock Generation) daarna pakten het gezellige terras van Van Ooijen compleet in. Volgens de jury, bestaande uit Marjan Welman, Sjoerd Doppen en Daafit Helikopterman was het kiezen van een winnaar uit deze beginnende bands een behoorlijke uitdaging. Na een prachtig betoog van Daafit werd The Watchtower tot winnaar uitgeroepen. Zij konden met de winst ook nog eens €250 euro in hun zak steken.

In de avond was het tijd voor de twee hoofdacts. Honderden mensen zongen de nummers van Amy Winehouse luidkeels mee met de tributeband Amy & more.Als afsluiter zette 11-mans formatie X-Orchestra de tent helemaal op zijn kop met fijne hits van vroeger en nu.

“Eindelijk mochten we weer los en zo voelde het voor het publiek denk ik ook. Dit was de beste editie van Kleintje Kei ooit! Daarvoor willen we alle bezoekers, de bands, Tapperij Van Ooijen, de kassadames, Frontline en jury bedanken. ” aldus organisator Joost Griess.

Op 29 oktober dit jaar zal het Keifestival weer plaatsvinden, zet deze datum vast in je agenda. Hopelijk tegen die tijd met net zo’n goede vibe als afgelopen HemelvaartsdagNieuwsbericht >>>

TALENTVOLLE JEUGD EN KNALLENDE HEADLINERS OP KLEINTJE KEI 2022!


Muzikale Hemelvaartsdag op het terras van Tapperij van Ooijen

Op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei 2022, mag het kleine broertje van het Keifestival weer van zich laten horen. Al meer dan 20 jaar is deze dag namelijk gereserveerd voor Kleintje Kei – een festival waarbij regionaal talent zich overdag in de kijker mag spelen en gevestigde namen de avond inkleuren.
Overdag spelen vier getalenteerde regionale bands, in de hoop een ticket voor het grote Keifestival te winnen én € 250,- prijzengeld. De bands die strijden om het felbegeerde ticket zijn Men of Culture, The Watchtower, Rock Generation en Full Stuck. Deze bands bevatten muzikanten afkomstig uit de regio. “Alle bands bestaan uit jonge, getalenteerde muzikanten die een podium verdienen”, aldus programmeur Willem Doppen. “Hopelijk zien we ze over enkele jaren terug als headliners op grote festivals en evenementen in de regio.”

Het avondprogramma bestaat dit jaar uit 2 bands van formaat, als eerste zal om 19.15 uur Amy Winehouse Tribute spelen. Een oprecht intense ode aan Amy Winehouse. Amy Winehouse Tribute brengt de band weer tot leven, mét de energie en emotie van toen!

Nadat Amy Winehouse Tribute het publiek heeft opgewarmd wordt de bühne vrij gemaakt voor X-Orchestra. Zij staan garant voor funk, soul en pop feelings. Stilstaan is geen optie! Met deze 12-persoonsformatie staat er voor vele tientallen jaren aan ervaring op het podium. X-Orchestra, speelt moddervette funk, soul, disco, dance en pop die niemand onbewogen zal laten.
‘Miranda en ik hebben de dansschoenen weer voor de dag gehaald, dat raden we de bezoekers dan ook zeker aan’, aldus een enthousiaste kroegbaas Maurice Rietberg.

Kleintje Kei wordt gehouden op donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) op het terras van Tapperij van Ooijen in Lichtenvoorde. De entree is gratis, het programma start om 15:00 uur.

Nieuwsbericht >>>

UITVERKOCHT KEIFESTIVAL 2019


Met gepaste trots kan de organisatie van het Keifestival terugblikken op de 34ste editie van afgelopen oktober. Met overvolle kroegen, een dampend Bar ’t Doktertje en een diverser programma dan ooit was het uitverkochte Keifestival een mega succes!

Zoals ieder jaar wordt het Keifestival afgetrapt door de winnaar van Kleintje Kei. Delay rockte het dak van Café de Kletskop eraf! Ook vanuit een bomvol Van Ooijen klinkt snoeiharde gitaarmuziek. De Utrechtse formatie Bongloard en de regionale band NirFOONa, zorgden voor geweldig strakke optredens. De zangers van beide bands houden waarschijnlijk een lichte nekhernia over aan deze avond. Bij Markt5 trekt Dayzee een volle zaal, het eerste optreden van deze band klinkt veelbelovend, de reacties zijn dan ook erg positief.

De Ameezing Karoake contertainer tegenover café De Zaak blijkt in Lichtenvoorde ook een schot in de roos. Uitgedost met brillen, pruiken en gekke jassen wordt er luidkeels meegezonden met o.a. Whitney Houston en Snollebollekes, wat er ook meegezongen wordt, de tent wordt helemaal afgebroken. Aan de overkant hangt het er met de benen uit bij Café de Zaak voor Pearl Damn. Voor liefhebbers van Pearl Jam een absolute must see. De Kruup is de huiskamer voor 3FM talent The Given Horse XL, een feest der herkenning, want de mannen schudden de ene na de andere hit uit hun mouw. De Koppelpaarden en Leo hebben de andere grote publiekstrekkers op hun grote podia. Met de onder andere Eagles Tribute, Doppen’s Textiel en Soularvibes en de Galaxy Horns was het feestje compleet.

De jeugd heeft de toekomst

Naast de oude vertrouwde bandjes was er ook een heuse Technobunker in Bar ’t Doktertje. Met een speciale kaart kon de jeugd voor maar €10,- kennis maken met het Keifestival. Dat hebben we geweten! Ruim 300 kaarten werden er verkocht. Hiermee kon het hele terrein van het festival bezocht worden, maar de jeugd was toch vooral te vinden bij de techno-dj’s van Magistraal. Tot diep in de nacht klonken de beats, wat een heerlijke avond!

Wij bedanken alles sponsoren, kroegeigenaren en medewerkers, vrijwilligers, onze huisfotografen en de opbouwploeg voor deze fantastische editie. Tot volgend jaar!?


Nieuwsbericht >>>

Webdesign: i-3 Reclamebureau