VOORVERKOOP ACTIE!
Op zaterdag 23 september 2023 is er een speciale voorverkoopactie bij Café de Kletskop vanaf 20:00 uur. Kaarten zijn dan alszijnde earlybirds verkrijgbaar voor 20 euro per kaart en op deze avond per bestelling een gratis consumptie. ...


Lees meer >>>

Gratis festival Kleintje Kei verhuist naar de Markt
Op Hemelvaartsdag vind je dit jaar een mega groot podium op ...


Lees meer >>>

Keifestival 2022 'kei-gezellig' en 'kats uitverkocht'
LICHTENVOORDE - Stampvolle kroegen, feest op straat en een k...


Lees meer >>>

NIEUWSVOORVERKOOP ACTIE!


Op zaterdag 23 september 2023 is er een speciale voorverkoopactie bij Café de Kletskop vanaf 20:00 uur. Kaarten zijn dan alszijnde earlybirds verkrijgbaar voor 20 euro per kaart en op deze avond per bestelling een gratis consumptie. Na deze datum zijn de kaarten voor 22,50 euro in de voorverkoop verkrijgbaar bij Westernman Jeans & Casuals in Lichtenvoorde en online te bestellen via rubriek Tickets in deze website. Op 28 oktober zelf zijn de kaarten aan de kassa verkrijgbaar voor 25 euro per stuk. Jeugdkaarten (jonger dan 21 jaar) zijn uitsluitend online verkrijgbaar voor 17,50 euro vanaf 24 september 2023.


Nieuwsbericht >>>

GRATIS FESTIVAL KLEINTJE KEI VERHUIST NAAR DE MARKT


Op Hemelvaartsdag vind je dit jaar een mega groot podium op de markt in Lichtenvoorde voor "ons" Kleintje Kei! Na jaren een fijn thuis te hebben gehad bij Tapperij van Ooijen, brengen we Kleintje Kei weer terug naar de markt.
Vier beginnende bands battlen om de openingsacts voor het grote Keifestival vanaf 16:00 uur en in de avond hebben we helemaal een dikke line-up met Slagerij Wolters en (bekend van tv) MJHiStory, een Michael Jackson tribute.
Mede mogelijk gemaakt door onze nieuwe hoofdsponsor Gevelcoating.nl

Markeer donderdag 18 mei dus met een dikke stift in je agenda!!


Nieuwsbericht >>>

KEIFESTIVAL 2022 'KEI-GEZELLIG' EN 'KATS UITVERKOCHT'


LICHTENVOORDE - Stampvolle kroegen, feest op straat en een karaokebar die door enthousiaste festivalgangers volledig op zijn kop werd gezet. Een avond met alleen maar positieve geluiden en een organisatie die terug kan kijken op één van de beste edities van het Lichtenvoordse Keifestival ooit. Jong en oud genoten van de muzikale kroegentocht langs de horeca in het centrum waarbij vooral de tributebands als Queen must go on bij De Koppelpaarden en Why go home - Pearl Jam Tribute bij Den Diek volle zalen trokken. Door de enorme belangstelling gold bij de deur het ‘1 eruit, 1 erin-principe’. Gelukkig geen probleem gezien het zachte weer en de goede sfeer onder de bezoekers die met een biertje in de hand voor de deur stonden te wachten om de band te zien spelen.

De 35ste editie van het Keifestival afgelopen zaterdag 29 oktober was compleet uitverkocht. Met deze positieve boost trapt de organisatie op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) vol vertrouwen het nieuwe festivaljaar weer af met Kleintje Kei. Tijdens deze muzikale battle die plaatsvindt bij Tapperij Van Ooijen strijden lokale, beginnende bands om de eer de openingsact van het grote Keifestival te worden. Geïnteresseerde bands kunnen zich hiervoor nu alvast aanmelden via secretariaat@keifestival.nl.. Het Keifestival 2023 vindt traditiegetrouw plaats op de laatste zaterdag van oktober, te weten zaterdag 28 oktober 2023.


Nieuwsbericht >>>

TRICKLEBOLT VERVANGER VAN VANDEVEN BAND


Helaas hebben we een annulering ontvangen van VandeVen Band wegens privéomstandigheden van 1 van zijn bandleden. We hebben een toffe vervanger weten te strikken, namelijk Tricklebolt, een hele vette band!

De gemiddelde leeftijd in deze band ligt niet hoger dan 23 jaar en deze gasten worden met de dag groter en groter. Tricklebolt brengt een diepgewortelde 70’s spirit en een sonisch oergevoel dat doet denken aan een kruisbestuiving tussen Deep Purple, Birth of Joy en Wolfmother. Denk authentiek rauw gitaargeluid, zwevend Hammond- tapijt en psychedelica, aangevuld met hooks en looks à la Fatal Flowers. Waan je volledig in een Easy Rider roadtrip terwijl Tricklebolt dit alles met gepaste decibels je maagwand in ramt.

Naast Tricklebold hebben we nog een mega waslijst aan bands voor jullie klaarstaan! Ook dit jaar is de diversiteit enorm, achter elke kroegdeur staat de bezoeker zaterdag een welkome muzikale verrassing te wachten. Wat dacht je van de tribute aan Pearl Jam (Why Go Home), Queen (Queen must go on), AC/DC (She’s got balls) en ABBA (Hooked)?! Daarnaast vind je nog de Amerikaanse Lord Bishop Rocks, de Canadese Steve Hill, Hanska Duo, Bootleg Betty en een heuse karaoke opblaasbar!

Tickets à 20,- voor het Keifestival zijn tot zaterdagmiddag 29 oktober te koop bij Westernman Jeans & Casual en via deze website. Daarna zijn de resterende kaarten (mitst niet uitverkocht) voor 22,50 aan de festivalkassa verkrijgbaar.Nieuwsbericht >>>

KLEINTJE KEI 2022 GROOT SUCCES


Of de inwoners van Oost-Gelre en omstreken weer klaar waren voor een feestje? Dat was zeker! Ruim voordat de eerste band begon voor de battle om de openingsact van het Keifestival, stonden al tientallen mensen met hun eerste koude biertje in de hand.

Bij Tapperij Van Ooijen trapte Men of Culture Kleintje Kei af met een energiek optreden en het publiek werd getrakteerd op fijne Indie Rock covers. Ook de drie bands (The Watchtower, Full Stuck en Rock Generation) daarna pakten het gezellige terras van Van Ooijen compleet in. Volgens de jury, bestaande uit Marjan Welman, Sjoerd Doppen en Daafit Helikopterman was het kiezen van een winnaar uit deze beginnende bands een behoorlijke uitdaging. Na een prachtig betoog van Daafit werd The Watchtower tot winnaar uitgeroepen. Zij konden met de winst ook nog eens €250 euro in hun zak steken.

In de avond was het tijd voor de twee hoofdacts. Honderden mensen zongen de nummers van Amy Winehouse luidkeels mee met de tributeband Amy & more.Als afsluiter zette 11-mans formatie X-Orchestra de tent helemaal op zijn kop met fijne hits van vroeger en nu.

“Eindelijk mochten we weer los en zo voelde het voor het publiek denk ik ook. Dit was de beste editie van Kleintje Kei ooit! Daarvoor willen we alle bezoekers, de bands, Tapperij Van Ooijen, de kassadames, Frontline en jury bedanken. ” aldus organisator Joost Griess.

Op 29 oktober dit jaar zal het Keifestival weer plaatsvinden, zet deze datum vast in je agenda. Hopelijk tegen die tijd met net zo’n goede vibe als afgelopen HemelvaartsdagNieuwsbericht >>>

TALENTVOLLE JEUGD EN KNALLENDE HEADLINERS OP KLEINTJE KEI 2022!


Muzikale Hemelvaartsdag op het terras van Tapperij van Ooijen

Op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei 2022, mag het kleine broertje van het Keifestival weer van zich laten horen. Al meer dan 20 jaar is deze dag namelijk gereserveerd voor Kleintje Kei – een festival waarbij regionaal talent zich overdag in de kijker mag spelen en gevestigde namen de avond inkleuren.
Overdag spelen vier getalenteerde regionale bands, in de hoop een ticket voor het grote Keifestival te winnen én € 250,- prijzengeld. De bands die strijden om het felbegeerde ticket zijn Men of Culture, The Watchtower, Rock Generation en Full Stuck. Deze bands bevatten muzikanten afkomstig uit de regio. “Alle bands bestaan uit jonge, getalenteerde muzikanten die een podium verdienen”, aldus programmeur Willem Doppen. “Hopelijk zien we ze over enkele jaren terug als headliners op grote festivals en evenementen in de regio.”

Het avondprogramma bestaat dit jaar uit 2 bands van formaat, als eerste zal om 19.15 uur Amy Winehouse Tribute spelen. Een oprecht intense ode aan Amy Winehouse. Amy Winehouse Tribute brengt de band weer tot leven, mét de energie en emotie van toen!

Nadat Amy Winehouse Tribute het publiek heeft opgewarmd wordt de bühne vrij gemaakt voor X-Orchestra. Zij staan garant voor funk, soul en pop feelings. Stilstaan is geen optie! Met deze 12-persoonsformatie staat er voor vele tientallen jaren aan ervaring op het podium. X-Orchestra, speelt moddervette funk, soul, disco, dance en pop die niemand onbewogen zal laten.
‘Miranda en ik hebben de dansschoenen weer voor de dag gehaald, dat raden we de bezoekers dan ook zeker aan’, aldus een enthousiaste kroegbaas Maurice Rietberg.

Kleintje Kei wordt gehouden op donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) op het terras van Tapperij van Ooijen in Lichtenvoorde. De entree is gratis, het programma start om 15:00 uur.

Nieuwsbericht >>>

UITVERKOCHT KEIFESTIVAL 2019


Met gepaste trots kan de organisatie van het Keifestival terugblikken op de 34ste editie van afgelopen oktober. Met overvolle kroegen, een dampend Bar ’t Doktertje en een diverser programma dan ooit was het uitverkochte Keifestival een mega succes!

Zoals ieder jaar wordt het Keifestival afgetrapt door de winnaar van Kleintje Kei. Delay rockte het dak van Café de Kletskop eraf! Ook vanuit een bomvol Van Ooijen klinkt snoeiharde gitaarmuziek. De Utrechtse formatie Bongloard en de regionale band NirFOONa, zorgden voor geweldig strakke optredens. De zangers van beide bands houden waarschijnlijk een lichte nekhernia over aan deze avond. Bij Markt5 trekt Dayzee een volle zaal, het eerste optreden van deze band klinkt veelbelovend, de reacties zijn dan ook erg positief.

De Ameezing Karoake contertainer tegenover café De Zaak blijkt in Lichtenvoorde ook een schot in de roos. Uitgedost met brillen, pruiken en gekke jassen wordt er luidkeels meegezonden met o.a. Whitney Houston en Snollebollekes, wat er ook meegezongen wordt, de tent wordt helemaal afgebroken. Aan de overkant hangt het er met de benen uit bij Café de Zaak voor Pearl Damn. Voor liefhebbers van Pearl Jam een absolute must see. De Kruup is de huiskamer voor 3FM talent The Given Horse XL, een feest der herkenning, want de mannen schudden de ene na de andere hit uit hun mouw. De Koppelpaarden en Leo hebben de andere grote publiekstrekkers op hun grote podia. Met de onder andere Eagles Tribute, Doppen’s Textiel en Soularvibes en de Galaxy Horns was het feestje compleet.

De jeugd heeft de toekomst

Naast de oude vertrouwde bandjes was er ook een heuse Technobunker in Bar ’t Doktertje. Met een speciale kaart kon de jeugd voor maar €10,- kennis maken met het Keifestival. Dat hebben we geweten! Ruim 300 kaarten werden er verkocht. Hiermee kon het hele terrein van het festival bezocht worden, maar de jeugd was toch vooral te vinden bij de techno-dj’s van Magistraal. Tot diep in de nacht klonken de beats, wat een heerlijke avond!

Wij bedanken alles sponsoren, kroegeigenaren en medewerkers, vrijwilligers, onze huisfotografen en de opbouwploeg voor deze fantastische editie. Tot volgend jaar!?


Nieuwsbericht >>>

Webdesign: i-3 Reclamebureau