The Vault wint Kleintje Kei 2018
Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei jongstleden, was de achtertuin van Tapperij van Ooijen het strijdtoneel voor het jaarlijkse Kleintje Kei. Tijdens deze wedstrijd kan er een podiumplek op het ‘grote’ Keifestival gewonnen worde...


Lees meer >>>

PROGRAMMA 2017

Al 32 jaar een rots in de branding!
Waar zou je toch anders moeten zijn, die laatste zaterdag van oktober? Thuis, met chips en cola naast schoonmoeder!? Schei uit!! Op het Keifestival natuurlijk! Op 9 podia én in de concertainer serveren we weer een gigantisch divers menu aan topacts! Aan ieder is gedacht, rock, levenslied, dance, pop, disco, Balkan etc. etc. Wees welkom en geniet!

Het programma Keifestival 2017 is rond:
ABBA TRIBUTE
Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid; in de jaren ’70 en de vroege jaren ’80 veroverde dit Zweedse viertal de wereld met hun kneiters van hits. Voor wie nog even terug wil naar toen, wees een Dancing Queen en gooi je haar los bij deze fantastische tribute.
SUSAN SANTOS (Blues)
Deze Spaanse schone weet hoe ze met een gitaar overweg moet. Deze gitaargodin met ballen blaast iedereen omver met haar passievolle optredens.
DILANA SMITH (Rock)
Dit powerwijf is geen onbekende voor ons allen, jaren terug was ze nl. wereldberoemd in Nederland met haar band CAZ. Sinds enkele jaren laat deze kleine dame met gigantische strot, weer flink van zich horen, ze grijpt je bij de kladden en laat nooit meer los!
HOOKED (on 90’s rock)
Een keur aan Achterhoekse muzikanten brengt een fantastische ode aan het beste van de jaren ’90. Dit samenkomen van muzikanten uit diverse bands zorgt altijd voor vuurwerk!CONJUNTO AMSTERDAM (Salsa & Latin)
Wauw! Waan je in een broeierige salsa club, als deze band je meeneemt in hun ‘swing of things’. Alles lijkt vanzelf te gaan dansen en bewegen zodra deze 5 Amsterdammers je meenemen op hun reis.
KASHMIR (Led Zeppelin tribute)
Na enkele jaren buiten beeld geweest te zijn, is Kashmir terug op de planken. Waar de heren Plant, Page, Bonham en Jones ooit begonnen, zijn de heren van Kashmir terug om de klus te klaren. Een fantastisch eerbetoon aan één van de meest kenmerkende bands van de jaren ’70; Led Zeppelin.
MARY FIELDS (metal)
Deze Utrechtse, door jazz beïnvloede mathcore band timmert flink aan de weg. Op het podium brengt de band je een waanzinnige vocalen en genoeg chaos om Moeder Theresa de stuipen op het lijf te jagen. Hoe smek oe den dan!?
BENNY GREB’S MOVING PARTS
Deze Duitse meesterdrummer heeft zijn krachten gebundeld met twee Engelse topmuzikanten. Laat je verrassen door hun virtuositeit, terwijl het nergens te ingewikkeld of saai wordt. Verantwoorde muzikantenporno, waarbij je vanzelf in beweging komt.
SUPERMOON (Funk)
Moonstruck Future Funk noemen de heren het: supervette groovende funk door een vijftal briljante instrumentalisten waarvan drie de vocalen voor hun rekening nemen.
THE COOL TRICK (Punk)
Drie dolle Achterhoekse muiters die hun inspiratie halen uit hun dagelijkse leven en daar de meest vette punk en rock ’n roll songs van bouwen. Na hun UK-tour van eerder dit jaar moesten we ze wel boeken!
HELM OP (Hardcore/metal)
Hard wordt het zeker, maar veiligheid voorop; Helm op! Dat is wat de Achterhoekse heren zelf zeggen over hun mix van punk, hardcore en stoner.
SLEEËR (Slayer tribute)
Sleeër is een een eerbetoon aan de beste trashmetal band die er is. Need we say more? SLAYEEEEEERRRR!!!!!
CAPTAIN ALBATROSS (Nirvana tribute)
Kurt Cobain is niet dood, hij is terug en gereïncarneerd in de strot van een ogenschijnlijk doodgewone Varsseveldse jongen. Pas als Hans (want zo heet íe) zijn strot los trekt, weet je weer hoe je Nirvana altijd beleefde. Hard, rauw en intens!
THE JIG (Funk)
Deze instrumentale funk-fabriek brengt werkelijk elke vezel van je lichaam in extase. We zagen ze en waren compleet verkocht, wat een power komt er uit deze 7 briljante funkfreaks naar buiten!
THE BÖSSELS (Blues/rock)
Anders dan de naam doet vermoeden, nemen deze vier heren je mee op een trip door de zuidelijke staten van Amerika, waar de boogie en blues hoogtij vieren. Denk Lynyrd Skynyrd en The Allman Brothers en let the guitars do the talking!
MARLOT (Singer/songwriter)
De jonge Marlot Leemrijse is ontwapenend en schrijft puntgave liedjes met aanstekelijke melodieën. Met stem, gitaar en een ontzettende bak aan talent blaast ze je omver met haar liedjes.
DE BANKDIRECTEUREN (Poprock covers)
De directie óp deze bank zal iedereen aangenaam verrassen met hun heerlijke mix van de beste pop- en rocksongs uit de geschiedenis. Gezeten op een groot bankstel, laten deze heren iedereen zich thuis voelen.
IRIE VIBES (Reggae)
Deze Eibergse reggae-tovenaar slingert de meest belachelijk relaxte reggae bij Manus de tuin in. Zo relaxt dat je vanzelf op half tempo gaat lopen en op dubbel tempo gaat drinken, wees gewaarschuwd!
RAW FLOWERS (Rock)
Deze local heroes hebben zojuist hun tweede album gereleased en zijn nu klaar voor het grotere werk, wat past dan beter dan een optreden op het Keifestival? Raw Flowers swingt, zweeft, vloeit en schuurt, aanrader!
GASCOIGNES QUARTET (Blues/Rock)
De oude meester, Alan Gascoigne, heeft zich omgeven door 3 topmuzikanten uit de gemeente om zo de beste blues- en rockklassiekers ten gehore te brengen. Gitaar, hammond, bas en drums onder leiding van De Gaspiepe!


Webdesign: i-3 Reclamebureau