Lichtenvoorde maakt zich op voor Kleintje Kei
Muzikale Hemelvaartsdag op het terras van Tapperij van Ooijen. Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei aanstaande, mag het kleine broertje van het Keifestival weer van zich laten horen. Al meer dan 10 jaar is deze dag namelijk gereserveerd voor...


Lees meer >>>

THE VAULT WINT KLEINTJE KEI 2018

Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei jongstleden, was de achtertuin van Tapperij van Ooijen het strijdtoneel voor het jaarlijkse Kleintje Kei. Tijdens deze wedstrijd kan er een podiumplek op het ‘grote’ Keifestival gewonnen worden. De strijd ging tussen de bands Out of Nowhere, Yo! Mama!, Stainless en The Vault.

Het Winterswijkse The Vault trok aan het langst eind en mag op 27 oktober het Keifestival openen. De jury, bestaande uit Anne Garstenveld, Jasper Schutten en Roel Stoltenborg roemde de band omdat het ‘klopte’. Goed samenspel en goede samenzang. De nummerkeuze was divers en elk van de bandleden beheerste zijn/haar instrument goed. De andere bands kregen ook de nodige complimenten en adviezen van de jury. Het deelnemersveld bestond dit jaar uit zeer jonge bands, iets wat de organisatie als erg positief zag. ‘Er staat een nieuwe generatie jonge muzikanten klaar,’ aldus organisator en programmeur Walter Niënhuis, ‘hopelijk worden dit de bands die over een paar jaar de hele regio platspelen.’

Na de wedstrijd werd de avond geopend door Gewoon Høken, die met hun onvervalste dialect-rock een eerbetoon brachten aan o.a. Normaal. Na Gewoon Høken ging het dak er bijna letterlijk af met de relatief nieuwe, maar toch zeer ervaren band X Orchestra. Zij brachten iedereen in beweging en maakten dat het nog erg lang gezellig bleef op het terras van Tapperij van Ooijen.
Webdesign: i-3 Reclamebureau