Talentvolle jeugd en knallende headliners op Kleintje Kei 2018!
Muzikale Hemelvaartsdag op het terras van Tapperij van Ooijen

Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei aanstaande, mag het kleine broertje van het Keifestival weer van zich laten horen. Al meer dan 10 jaar is deze dag namelijk ger...


Lees meer >>>

Al 32 jaar lang een Kei van een festival!
Men neme internationaal bekende namen als Dilana Smith (ZA, ...


Lees meer >>>

Drumlegende Benny Greb geeft exclusieve clinic!
LICHTENVOORDE - Het Keifestival presenteert een drum clinic ...


Lees meer >>>

NIEUWSTALENTVOLLE JEUGD EN KNALLENDE HEADLINERS OP KLEINTJE KEI 2018!


Muzikale Hemelvaartsdag op het terras van Tapperij van Ooijen

Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei aanstaande, mag het kleine broertje van het Keifestival weer van zich laten horen. Al meer dan 10 jaar is deze dag namelijk gereserveerd voor Kleintje Kei – een festival waarbij regionaal talent zich overdag in de kijker mag spelen en gevestigde namen de avond inkleuren.
Overdag spelen vier getalenteerde regionale bands, in de hoop een ticket voor het grote Keifestival te winnen én € 250,- prijzengeld. De bands die strijden om het felbegeerde ticket zijn Yo MaMa, Out of Nowhere, Stainless en The Vault. Deze bands bevatten muzikanten afkomstig uit alle hoeken van de regio, met leden uit onder andere Lichtenvoorde, Winterswijk, Beltrum, Lievelde en Groenlo. “Alle bands bestaan uit jonge, getalenteerde muzikanten die een podium verdienen”, aldus programmeur Willem Doppen. “Hopelijk zien we ze over enkele jaren terug als headliners op grote festivals en evenementen in de regio.”

Het avondprogramma bestaat dit jaar uit 2 bands van formaat, als eerste zal rond half 7 de formatie Gewoon Høken spelen. Deze band brengt een meer dan verdienstelijk eerbetoon aan het repertoire van Bennie Jolink en zijn Normaal. De band die in 2015 na 40 jaar gestopt is, krijgt op deze manier een dik verdiende ode van een groep fanatieke aanhangers. Absoluut voer voor de liefhebbers!

Nadat de heren van Gewoon Høken het publiek hebben opgewarmd wordt de bühne vrij gemaakt voor het onlangs geformeerde X-Orchestra. Ondanks dat deze 12-persoonsformatie pas enkele maanden samen is, staat er voor vele tientallen jaren aan ervaring op het podium. X-Orchestra, speelt moddervette funk, soul, disco, dance en pop die niemand onbewogen zal laten. ‘Anneke en ik hebben de dansschoenen weer voor de dag gehaald, dat raden we de bezoekers dan ook zeker aan’, aldus een enthousiaste kroegbaas Manus van Ooijen. Met vier vocalisten en een steengoede blazerssectie staat er letterlijk een topband van formaat op de planken, deze Hemelvaartsdag! 

Kleintje Kei wordt gehouden op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) op het terras van Tapperij van Ooijen in Lichtenvoorde. De entree is gratis, het programma start om 15:00u.

Nieuwsbericht >>>

AL 32 JAAR LANG EEN KEI VAN EEN FESTIVAL!


Men neme internationaal bekende namen als Dilana Smith (ZA, bekend van Caz en The Voice of Holland), Susan Santos (ES) en Benny Greb’s Moving Parts (DE/USA) en een paar nationale superbands als The Jig en Conjunto Amsterdam. Vul dat vervolgens aan met te gekke tributes van monsterbands als ABBA, Led Zeppelin, Nirvana en Slayer. Top dat af met het beste wat onze regionale muziekscéne te bieden heeft in de vorm van o.a. Raw Flowers, Gascoignes Quartet en Marlot. Blus dit geheel af met veel bier, dans en gezelligheid en zie daar: Keifestival 2017!

21 optredens op 11 podia
Zelfs na 31 edities is het Keifestival nog springlevend. Op maar liefst 11 podia, verspreid door het centrum van Lichtenvoorde, zijn er 21 optredens te bewonderen! Nieuw dit jaar is Café Sjakie, gevestigd in Steakhouse Beef ’n Bone. Dit feestcafé is dit jaar dé ultieme pleisterplaats wanneer de Keifestivalbezoeker de barre overtocht maakt van Café de Zaak, Zaal Den Diek en de Concertainer, naar de kroegen in het centrum. Op deze pleisterplaats speelt op straat grootmeester Alan Gascoigne met zijn kwartet, terwijl binnen de feestmuziek iedereen weer oplaadt voor nog een etappe op één van de vele andere locaties.

Van acht tot diep in de nacht
Al om acht uur zaterdagavond klinken de eerste klanken van het Keifestival, bij Café De Kletskop zullen de heren van The Cool Trick Lichtenvoorde wakker schudden met hun no nonsense punk ’n roll. Niet lang daarna zal bij alle elf (!) podia van het festival het feest losbarsten en kan Lichtenvoorde zich opmaken voor een lange, lange nacht dansen en feesten! Met Dilana Smith en Susan Santos heeft het Keifestival twee fantastische powervrouwen als headliners op haar programma. Vergeet echter vooral ook niet bij Marlot in de concertainer te kijken, weliswaar niet zo luid, maar zeker zo mooi! Ook dit jaar is de diversiteit enorm, achter elke kroegdeur staat de bezoeker zaterdag een welkome muzikale verrassing te wachten.

Kaarten
Kaarten voor het Keifestival zijn tot zaterdagmiddag te koop bij de deelnemende horeca, Westernman Jeans & Casual en via de website. Daarna zijn de resterende kaarten voor € 20,- aan de festivalkassa verkrijgbaar. Of bestel nu je kaarten online via rubriek Tickets.


Nieuwsbericht >>>

DRUMLEGENDE BENNY GREB GEEFT EXCLUSIEVE CLINIC!


LICHTENVOORDE - Het Keifestival presenteert een drum clinic door niemand minder dan drumlegende Benny Greb! Dit is dé kans om deze inspirerende drummer live en van dichtbij aan het werkt te zien. Iedereen is welkom, drummer of geen drummer, beginner of (ver) gevorderd.

“We kregen de unieke kans om Benny Greb met zijn Amerikaanse band ‘Moving Parts’ te boeken op het Keifestival. Hun enige show in Nederland! De band land ’s ochtends op Schiphol, ze worden naar Lichtenvoorde gebracht voor het Keifestival en de volgende ochtend vliegen ze direct weer door naar Frankrijk. Het is werkelijk uniek dat dit toevallig in hun tourschema past! Toen we de bevestiging binnen kregen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of Benny overdag een extra drum clinic (openbare drumles / workshop) wil geven en hij zei ja!”, vertelt Roel Stoltenborg, mede-organisator van het Keifestival en tevens drummer van Deanmoore, zeer enthousiast.

‘Niets zo saai als een drummer die een paar uur lang gewoon zijn verhaal zit af te draaien’, verteld Benny Greb in een interview in Slagwerkkrant. Nou, dat is bepaald niet wat Greb zelf doet als hij clinics geeft. Die zijn wervelend, diepzinning, dynamisch en van het hoogste wereldniveau denkbaar. Benny Greb is zo’n drummer waarbij je na elk ritme en elke fill denkt: dát wil ik ook kunnen! Wat een groove! Wat een creativiteit! Een uiterst intellectuele drummer met een ongekende techniek.

De drumclinics van Benny Greb zijn zeer gewaardeerd en wereldwijd razend populair. Wanneer je zijn clinic bezoekt legt hij al zijn vaardigheden aan je uit, kan je hem vragen stellen en speelt hij indrukwekkende liedjes en solo’s om zijn technieken te demonstreren. Hij inspireert veel muzikanten en heeft, niet zonder reden, inmiddels een status van wereldklasse bereikt. Bekende artiesten en grote drummerken staan al jaren in de rij om met hem samen te mogen werken.

Deze clinic in Den Diek te Lichtenvoorde vormt voor alle muzikanten en liefhebbers een unieke kans om deze held in levende lijve zijn kunsten te zien vertonen. Je hoeft geen drummer te zijn om overrompeld te worden! ’s Avonds is hij met zijn band ‘Moving Parts’ nogmaals te bewonderen met een 60 minuten durende show op het Keifestival.

De drum clinic van Benny Greb vind plaats op zaterdag 28 oktober om 15.30 uur bij Sociaal Cultureel Centrum Den Diek te Lichtenvoorde. Kaarten voor de clinic en voor het concert op het Keifestival zijn nu online te bestellen via rubriek Tickets.

 
Nieuwsbericht >>>

Webdesign: i-3 Reclamebureau