Winnaar Kleintje Keifestival 2017
En de winnaar is.... The Cool Trick! Gefeliciteerd mannen. En grote dank aan alle andere bands! Het was waanzinnig spannend. De afterparty met Doppen's Textiel, Stonegood, DJ Jos en jullie publiek was super gezellig. Bedankt dat jullie ...


Lees meer >>>

KLEINTJE KEIFESTIVAL HEMELVAARTSDAG 25 MEI
Het programma staat, de poster is af. En dit jaar gewoon wee...


Lees meer >>>

Keifestival 2016: klein en intiem, maar ook druk en uitgelaten
Dat er in het centrum van Lichtenvoorde zaterdagavond 29 okt...


Lees meer >>>

NIEUWSWINNAAR KLEINTJE KEIFESTIVAL 2017


En de winnaar is.... The Cool Trick! Gefeliciteerd mannen. En grote dank aan alle andere bands! Het was waanzinnig spannend. De afterparty met Doppen's Textiel, Stonegood, DJ Jos en jullie publiek was super gezellig. Bedankt dat jullie er allemaal waren en tot op Keifestival, zaterdag 28 oktober 2017. De foto's van Kleintje Kei staan bij rubriek media, veel kijkplezier! Deze foto's zijn gemaakt door Martijn Koolmees, Martijn wederom bedankt!


Nieuwsbericht >>>

KLEINTJE KEIFESTIVAL HEMELVAARTSDAG 25 MEI


Het programma staat, de poster is af. En dit jaar gewoon weer gratis entree op het Kleintje Keifestival! Zet vast in je agenda: Hemelvaartsdag 25 mei | Aanvang 15:00 uur | Tapperij Van Ooijen.


Nieuwsbericht >>>

KEIFESTIVAL 2016: KLEIN EN INTIEM, MAAR OOK DRUK EN UITGELATEN


Dat er in het centrum van Lichtenvoorde zaterdagavond 29 oktober wat te doen was, kon je vanuit de verre omtrek opmerken. Lichtbundels zwaaiden door de blauwzwarte lucht en lieten weten: hier moet je zijn! Het 31ste Keifestival vindt plaats. Er waren 29 acts op tien verschillende locaties met voor ieder wat wils: van heavy metal tot nederpunk, van rock tot blues. Het festival was met 1500 kaarten uitverkocht. De organisatie kijkt tevreden terug op de avond die zonder incidenten verlopen is en maakt al plannen voor de toekomst: "We hebben genoeg draagvlak om op voort te borduren."

Als je door de straten liep, leek het vrij rustig. Maar vergis je niet. Het hele muzikale feest speelde zich binnenskamers af, in de volle kroegen zelf. Als je aan de achterkant langs Tapperij van Ooijen liep, waren er soms de jazzy klanken te horen van Power to the Pipo. Eenmaal op het terras zag je de letters van hun naam knipperen in vrolijke, rode lichten boven de caravan waarin ze swingend speelden. De mensen luisterden, lachten en praatten met twinkelende ogen. Een lekker biertje in de hand. Net als op de andere plekken in het centrum. Bij de ingang van de kroegen stonden leden van corsogroep 'Van Ons' te controleren of je wel netjes een groen bandje om je pols had. Zo ja, dan mocht je naar binnen. Ook liep er EHBO en security rond. Aan alles was gedacht.

Klein en intiem
De avond begon rustig. Tegen 21:00 uur stroomde het langzaam vol bij Den Diek, dat in een paarsblauw licht getooid en met lampionnen versierd was. The Art of Pantera speelde met het doel de oren van het publiek uit te spuiten. De band met langharige mannen brachten stevige heavy metal ten gehore en de zanger liet regelmatig zijn manen wapperen in een headbangsolo.
In de Concertainer bij café de Zaak beet TweeFM het spits af. Het was een klein en intiem concert waarbij de zangers niet alleen zelf lachten, maar ook het publiek aan het lachen kregen met hun liedjes over ouder worden, de liefde of een verwarde man. Zingend in het dialect begeleidden de mannen zichzelf met mondharmonica en gitaar en verdwaalden de toehoorders met hen mee in een bos met slechts twee bomen.
In een hoekje van Den Diek was het Keicafé waar bierpullenslingers hingen. Daar werden er voor een klein maar bont gezelschap niet alleen de beloofde schlagers gedraaid, maar ook 'gewone' muziek.
Een wel heel speciale gebeurtenis vond plaats in de vip-ruimte van het festival: een van de sponsoren vroeg daar onder muzikale begeleiding van TweeFM zijn vriendin ten huwelijk. Ze hadden elkaar leren kennen op het Keifestival, wat dan ook de aanleiding was voor dit bijzondere aanzoek.

Druk en uitgelaten
Bij De Kletskop was het erg druk toen Dokter Watjes speelde. Dit Hengeveldse gezelschap met een roodharige Achterhoeker speelde vrolijke liedjes in het Nederlands, Duits en Twents. De frisse muzikanten wisten een energiek optreden neer te zetten en het publiek swingde met ze mee. "Man, man, man wat zijn de vrouwen mooi," zong de zanger in zijn eerste liedje en met een grondig "als de duivel terug is, drinken we er één" sloot hij af. Het publiek genoot tussen de nummers door zichtbaar.
De grote, donkere zaal waar Tribute to Michael Jackson optrad bij de Koppelpaarden was vol en de sfeer zat er goed in. Een enthousiast groepje vertelde: "Ben je bij Mart Hillen geweest? Ze braken de Concertainer af! Hij speelde virtuoos!"
Tot in de kleine uurtjes werd er op de diverse afterparty's uitgelaten feest gevierd in het dorp. De cafés waren bomvol. Het Keifestival was een succes.


Nieuwsbericht >>>

29 OPTREDENS OP HET KEIFESTIVAL!


Keifestival bezorgt haar bezoekers veel keuzestress dit jaar! Tijdens de 31ste editie, aanstaande zaterdag, presenteert de organisatie een programma vol prominente tribute acts, opkomende talenten en bands met ijzersterk eigen werk. Met maar liefst 29 optredens op tien locaties in Lichtenvoorde is het aanbod overweldigend!

Jackson, Bowie, Pantera en Adele
Dat het Keifestival leeft in Lichtenvoorde moge wel duidelijk zijn. Al jaren biedt het een scala aan fantastische bands voor zo’n 1.500 bezoekers. Ook dit jaar weet de organisatie weer exclusieve formaties te strikken, waar de Adele tribute een goed voorbeeld van is. Deze band doet normaliter alleen theaters aan tijdens hun tour, maar voor Keifestival maken ze graag een uitzondering. David Blowie uit Winterswijk speelt David Bowie met een joint, oftewel; in een relaxt reggae jasje. Waar de bezoekers behoefte hebben aan steviger werk, is er een Pantera tribute aangetrokken. Deze band is geformeerd uit Neerlands beste metal-muzikanten. Als kers op de festivaltaart presenteert de organisatie een geweldige Michael Jackson tribute. ‘Deze band troffen we afgelopen jaar op De Zwarte Cross. Overleg over deze boeking was niet nodig, dit was zó goed dat we ter plekke bevestigd hebben’, aldus programmeur Walter Niënhuis.

Een cocktail van muziekstijlen
Lichtenvoorde heeft een levendige muziekscene, die van alle generaties is. Zo wordt ook het programma van Keifestival samengesteld: van soul tot dialectrock en van metal tot reggae. Enkele voorbeelden hiervan zijn de lokale, jonge helden van School’s Out. Ze wisten dit jaar Kleintje Kei te winnen en openen het Keifestival in Café De Kletskop. De energieke band Leeways won in 2014 vol overtuiging de Grote Prijs van Nederland. Met hun crossover van reggae, funk en rock krijgen ze binnen twee maten het Keifestivalpubliek aan het grooven. Op het terras van Manus van Ooijen kunnen de veters los gedanst worden bij Power to the Pipo; verrassende instrumentale funk uit een caravan. Tussen de cocktail van muziekstijlen op het Keifestival mag ‘old school blues’ niet ontbreken. Levende legende Boo Boo Davis is geboren in het hart van de Mississippi Delta, 72 jaar oud en speelt bij Café De Zaak de blues in z’n puurste vorm.

Kaarten
Kaarten voor het Keifestival zijn tot zaterdagmiddag te koop bij de deelnemende horeca, Westernman Jeans & Casual en via de website. Daarna zijn de resterende kaarten voor € 20,- aan de festivalkassa verkrijgbaar. Bekijk de website verder voor het complete programma en alle aanvullende informatie.


Nieuwsbericht >>>

AFTRAP VOORVERKOOP KEIFESTIVAL SUCCESVOL


Inmiddels één derde van de kaarten verkocht. Zaterdag 24 september startte de voorverkoop van het Keifestival op de inmiddels bekende manier: kaarten met flinke korting én een drankje van het huis, bij Tapperij van Ooijen.

Zaterdagavond was het een drukte van jewelste bij Tapperij van Ooijen. Een breed lachende Manus van Ooijen voorzag kopers van Keifestival-tickets van een gratis drankje, mét de voor hem zo kenmerkende glimlach. "Een prachtige manier om de voorverkoop te starten, mensen nemen samen alvast het programma door en halen herinneringen van voorgaande edities op", aldus de kastelein van Tapperij van Ooijen.
Maar liefst 500 entreetickets ging afgelopen zaterdag over de toonbank, een hoopvol vooruitzicht voor de organisatie van het Keifestival. "Als dit de voortekenen zijn voor de voorverkoop, dan gaan we weer een fantastische editie tegemoet", aldus organisator Walter Niënhuis. "We hebben in één avond al bijna één derde van het totale aantal tickets verkocht."
In 2015 keerde het Keifestival na vijftien jaar bij HCR Het Zwaantje terug naar het centrum van Lichtenvoorde. Dit bleek direct een succes, het festival was namelijk meteen uitverkocht. Of dat ook voor deze editie opgaat, zal moeten blijken. Het ligt in ieder geval niet aan de voorbereidingen van de organisatie, noch aan het programma voor de 29e oktober. Dat biedt tributes van onder andere Michael Jackson, Adele, David Bowie en Pantera, en diverse andere bands. Vanaf heden zijn de kaarten online te koop op de site van het Keifestival, bij Westernman Jeans & Casuals én bij de deelnemende horecazaken.


Nieuwsbericht >>>

KEIFESTIVAL START VOORVERKOOP SPECTACULAIR!


Zaterdag 24 september bij Tapperij van Ooijen; Keifestival-kaarten voor €15,-

Aanstaande zaterdag trapt het Keifestival haar voorverkoop spectaculair af! Tussen 19:00u en 00:00u kan men namelijk bij Tapperij van Ooijen terecht voor spotgoedkope Keifestival-tickets. Tijdens deze éénmalige actie zijn de kaarten voor slechts € 15,- te koop. Daarbij krijgt u, uit handen van Manus van Ooijen zelf, een gratis biertje, wijntje of frisje naar keuze geserveerd! Na deze avond wordt de prijs verhoogd naar € 17,50 in de voorverkoop of € 20,00 aan de kassa.

Sinds enkele jaren start de Keifestival- voorverkoop met een eenmalige kortingsactie. “De afgelopen twee jaren is gebleken dat dit erg goed werkt, op deze manier brengen we de mensen alvast in de stemming voor het Keifestival”, aldus Jelle Spexgoor, mede-organisator van het festival. “Daarnaast is dit natuurlijk ook een prima reden voor een avondje kroeg. Het eerste drankje is dan ook van het huis!” Let wel; per bestelling kaarten wordt één drankje getrakteerd.

Na aanstaande zaterdag zijn de kaarten voor het Keifestival verkrijgbaar bij Westernman Jeans, Café de Kruup, Café de Zaak, Tapperij van Ooijen, Café De Kletskop en Café De Koppelpaarden.

Wederom in het centrum:
Na het grote succes van vorig jaar zal het Keifestival wederom in het bruisende centrum van Lichtenvoorde plaats vinden. In tien verschillende zalen en kroegen zullen er maar liefst 25 optredens te zien zijn. Zo staat er o.a. een Adele, David Bowie, Michael Jackson en Pantera tribute op het programma. De optredens vinden plaats bij Zaal Meijer, zaal en café De Koppelpaarden, Café De Kletskop, Café Kruup, Tapperij Van Ooijen, Café De Zaak, Zaal Den Diek en in de intieme Concertainer.

Online tickets:
Wie deze avond niet in de gelegenheid is om naar Tapperij Van Ooijen te komen kan ook via de website van deze aanbieding profiteren. Echter worden er dan wel service- en transactiekosten door de ticketprovider in rekening gebracht. Na aanstaande zaterdag zal ook de prijs van de online tickets worden verhoogd. Oftewel; profiteer nu het nog kan! Kaarten zijn nu te bestellen via de rubriek Tickets.

Foto: Martijn Koolmees.Nieuwsbericht >>>

Webdesign: i-3 Reclamebureau