Lichtenvoorde maakt zich op voor Keifestival
LICHTENVOORDE - Zaterdag 27 oktober 2018, traditiegetrouw de laatste zaterdag van oktober, staat het Keifestival weer op het programma. Het Lichtenvoordse festival maakt zich op voor haar 33e editie. "Ook dit jaar bieden we weer e...


Lees meer >>>

The Vault wint Kleintje Kei 2018
Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei jongstleden, was de acht...


Lees meer >>>

KLEINTJE KEI

KLEINTJE KEIFESTIVAL HEMELVAARTSDAG 10 MEI 2018

Muzikale Hemelvaartsdag op het terras van Tapperij van Ooijen

Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei aanstaande, mag het kleine broertje van het Keifestival weer van zich laten horen. Al meer dan 10 jaar is deze dag namelijk gereserveerd voor Kleintje Kei – een festival waarbij regionaal talent zich overdag in de kijker mag spelen en gevestigde namen de avond inkleuren.
Overdag spelen vier getalenteerde regionale bands, in de hoop een ticket voor het grote Keifestival te winnen én € 250,- prijzengeld. De bands die strijden om het felbegeerde ticket zijn Yo MaMa, Out of Nowhere, Stainless en The Vault. Deze bands bevatten muzikanten afkomstig uit alle hoeken van de regio, met leden uit onder andere Lichtenvoorde, Winterswijk, Beltrum, Lievelde en Groenlo. “Alle bands bestaan uit jonge, getalenteerde muzikanten die een podium verdienen”, aldus programmeur Willem Doppen. “Hopelijk zien we ze over enkele jaren terug als headliners op grote festivals en evenementen in de regio.”

Het avondprogramma bestaat dit jaar uit 2 bands van formaat, als eerste zal rond half 7 de formatie Gewoon Høken spelen. Deze band brengt een meer dan verdienstelijk eerbetoon aan het repertoire van Bennie Jolink en zijn Normaal. De band die in 2015 na 40 jaar gestopt is, krijgt op deze manier een dik verdiende ode van een groep fanatieke aanhangers. Absoluut voer voor de liefhebbers!

Nadat de heren van Gewoon Høken het publiek hebben opgewarmd wordt de bühne vrij gemaakt voor het onlangs geformeerde X-Orchestra. Ondanks dat deze 12-persoonsformatie pas enkele maanden samen is, staat er voor vele tientallen jaren aan ervaring op het podium. X-Orchestra, speelt moddervette funk, soul, disco, dance en pop die niemand onbewogen zal laten. ‘Anneke en ik hebben de dansschoenen weer voor de dag gehaald, dat raden we de bezoekers dan ook zeker aan’, aldus een enthousiaste kroegbaas Manus van Ooijen. Met vier vocalisten en een steengoede blazerssectie staat er letterlijk een topband van formaat op de planken, deze Hemelvaartsdag! 

Kleintje Kei wordt gehouden op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) op het terras van Tapperij van Ooijen in Lichtenvoorde. De entree is gratis, het programma start om 15:00u.Webdesign: i-3 Reclamebureau