GRATIS Kleintje Kei verhuist naar DE DRIEHOEK
Dit jaar verhuizen we naar een gloednieuwe locatie bij Café • Restaurant de Driehoek. Maak je klaar voor een onvergetelijke dag vol muziek en plezier, met de legendarische Battle of the Bands en een avondprogramma dat een waar s...


Lees meer >>>

KEIFESTIVAL ZATERDAG 28 OKT 2023

Voor de 36ste keer openen, op de laatste zaterdag van oktober, de spreekwoordelijke poorten van het Keifestival. Al sinds 1986 weet dit festival veel muziekliefhebbers uit Lichtenvoorde en omstreken te vermaken en te verrassen. Ook dit jaar biedt het Keifestival weer een heel scala aan (internationale) artiesten uit onder andere Schotland en Amerika.

10 locaties met 20 acts
Na de uitverkochte editie van vorig jaar heeft het Keifestivalbestuur ook dit jaar weer zin om het centrum van Lichtenvoorde op zijn kop te zetten. Op maar liefst 10 locaties, verspreid door het centrum van Lichtenvoorde laten fantastische bands en artiesten horen wat zij in huis hebben. Met “Oud Goud” halen we het bekende concept van de piano en de bierviltjes weer terug naar café de Kruup en zetten we Next Door op zijn kop met een knallende Hollandse avond. Ben je meer van het stevige werk? Dan is tributeband The Metallicas in zaal Den Diek een absolute aanrader!

Van acht tot diep in de nacht
Al om acht uur zaterdagavond klinken de eerste klanken van het Keifestival. Bij Zaal Den Diek zal de eerste band het dan nog rustige Lichtenvoorde wakker schudden. Niet lang daarna zal bij alle tien (!!) podia van het festival het feest losbarsten en kan Lichtenvoorde zich opmaken voor een lange, lange nacht dansen en feesten!

Ook dit jaar is de diversiteit enorm, achter elke kroegdeur staat de bezoeker zaterdag een welkome muzikale verrassing te wachten. In Café de Kletskop wacht je een Schotse akoestische punkband waar je u tegen zegt, gegarandeerd feest. Vergeet niet de Ameezing Concertainer, de karaokebar waar gerust een kersthit keihard meegebruld mag worden. Daarnaast willen we jullie nog attenderen op Money and the man, Nick Gusman and the Coyotes (USA), Hilltop Howlers en nog heel veel meer! Een gigantische lijst met fantastische artiesten staat zaterdag op jullie te wachten.

Tickets
Tickets zijn voor 22,50 euro in de voorverkoop verkrijgbaar bij Westernman Jeans & Casuals in Lichtenvoorde en online via keifestival.eventgoose.com. Op 28 oktober zelf zijn de kaarten aan de kassa verkrijgbaar voor 25 euro per stuk. Jeugdkaarten zijn uitsluitend online verkrijgbaar voor 17,50 euro.






KEIFESTIVAL 29 OKT 2022

We zijn alweer toe aan de 35e editie van het Keifestival! Ook dit jaar hebben we weer een bomvol programma! En of dat niet al genoeg is, hebben we wederom de locatie zaal Den Diek toegevoegd!

Dit jaar is er weer aan de jeugd gedacht! Tegen een speciaal tarief kunnen ook zij het Keifestival bezoeken. Bar ‘t Doktertje wordt door Nachtbunker Soundsystem omgetoverd tot The Underground scene van Lichtenvoorde, waar voor de liefhebbers snoeiharde techno wordt gedraaid.

Ook dit jaar biedt het Keifestival weer voor ieder wat wils, moddervette tributes aan AC/DC, Queen, ABBA en Pearl Jam. En natuurlijk toffe acts met dikke rock ‘n roll, het levenslied, rockabilly, rhythm ‘n blues, techno én een karaokebar!

Vanaf deze kant wensen we je dan ook een te gek Keifestival toe! Het 35e Keifestival is op zaterdag 29 oktober 2022 in Zaal de Koppelpaarden, Café de Kletskop, Zaal Den Diek, Het Keicafé (Wijnbar), Café de Kruup, Tapperij van Ooijen, Café de Zaak, Bar ‘t Doktertje, Next Door en de Concertainer. 20 acts op 10 podia zullen zorgen voor een fantastisch festival.

Het bestuur: Carina Kolkman, Sophie Ter Woerds, Joost Griess, Willem Doppen, Walter Niënhuis, Thijmen Voerman, Maurits Krabbenborg, Nikolaj Broshuis, Ruben Busch, Daan Wopereis en Wim Wiggers, bedanken alle sponsoren en vrijwilligers.



KLEINTJE KEIFESTIVAL HEMELVAARTSDAG 26 MEI 2022

Muzikale Hemelvaartsdag op het terras van Tapperij van Ooijen

Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei 2022, mag het kleine broertje van het Keifestival weer van zich laten horen. Al meer dan 20 jaar is deze dag namelijk gereserveerd voor Kleintje Kei – een festival waarbij regionaal talent zich overdag in de kijker mag spelen en gevestigde namen de avond inkleuren.
Overdag spelen vier getalenteerde regionale bands, in de hoop een ticket voor het grote Keifestival te winnen én € 250,- prijzengeld. De bands die strijden om het felbegeerde ticket zijn Men of Culture, The Watchtower, Rock Generation en Full Stuck. Deze bands bevatten muzikanten afkomstig uit de regio. “Alle bands bestaan uit jonge, getalenteerde muzikanten die een podium verdienen”, aldus programmeur Willem Doppen. “Hopelijk zien we ze over enkele jaren terug als headliners op grote festivals en evenementen in de regio.”

Het avondprogramma bestaat dit jaar uit 2 bands van formaat, als eerste zal om 19.15 uur Amy Winehouse Tribute spelen. Een oprecht intense ode aan Amy Winehouse. Amy Winehouse Tribute brengt de band weer tot leven, mét de energie en emotie van toen!

Nadat Amy Winehouse Tribute het publiek heeft opgewarmd wordt de bühne vrij gemaakt voor X-Orchestra. Zij staan garant voor funk, soul en pop feelings. Stilstaan is geen optie! Met deze 12-persoonsformatie staat er voor vele tientallen jaren aan ervaring op het podium. X-Orchestra, speelt moddervette funk, soul, disco, dance en pop die niemand onbewogen zal laten.
‘Miranda en ik hebben de dansschoenen weer voor de dag gehaald, dat raden we de bezoekers dan ook zeker aan’, aldus een enthousiaste kroegbaas Maurice Rietberg.

Kleintje Kei wordt gehouden op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) op het terras van Tapperij van Ooijen in Lichtenvoorde. De entree is gratis, het programma start om 15:00 uur.



KEIFESTIVAL 26 OKT 2019

Keifestival diverser dan ooit!

Ook dit jaar hebben we weer een zeer vol programma. En of dat niet al genoeg is, hebben we ook nog eens een technobunker en een karaokebar toegevoegd aan ons assortiment. She got balls speelt AC/DC, nirFOOna brengt de garagerock van Nirvana en The Foo Fighters en The Eagles Tribute nemen je mee naar Hotel California en naar Seven Bridges Road. Het programma vliegt werkelijk alle kanten op. Dit jaar is er ook aan de jeugd gedacht! Tegen een special tarief kunnen ook zij het Keifestival bezoeken. Bar ‘t Doktertje wordt omgetoverd tot de Nachtbunker, waar voor de liefhebbers snoeiharde techno wordt gedraaid.

Vergeet ook onze karaokebar niet te bezoeken, voorheen beter bekend als de concertainer, en kom schaamteloos meeblèren met Celine Dions “My heart will go on”. Daarnaast willen we jullie nog attenderen op Lord Bischop Rocks (USA), Drunken Dolly en de swingende SoularVibe and the Galaxy Horns. Een gigantische lijst met fantastische artiesten staat zaterdag 26 oktober op jullie te wachten!  

Markeer deze datum dan ook met een dikke rode stift in je agenda want de 34ste editie van het Keifestival wil je niet missen. We maken er een onmundig feest van bij: Grand Café Markt 5, zaal de Koppelpaarden, café de Kletskop, zaal LEO restaurant, het Keicafé (Huiskamer LEO), café de Kruup, tapperij van Ooijen, café de Zaak, Bar 't Doktertje en de Karaokebar/concertainer. 20 acts op 10 podia zullen zorgen voor een fantastisch festival.




KEIFESTIVAL 27 OKT 2018

We zijn alweer toe aan de 33e editie van het Keifestival! Ook dit jaar hebben we weer een bomvol programma! En of dat niet al genoeg is, hebben we ook nog eens een extra locatie toegevoegd!

Het Keicafé is terug, zoals jullie ’t kenden van Café de Schatberg. Een gezellige feestkroeg met een topzanger als entertainer, die samen met jullie feestend de avond doorvliegt. Helaas hebben we moeten besluiten om Den Diek niet meer op te nemen in het programma, in plaats daarvan hebben we echter Markt 5, dat tijdens het Keifestival omgetoverd zal worden tot een tropische Salsa & Latin-club.

Ook dit jaar biedt het Keifestival weer voor ieder wat wils, moddervette tributes aan Fleetwood Mac en Guns n’ Roses, dikke rock ‘n roll, maar ook heerlijke 80s pop, redneck bluegrass feestmuziek en onwijs dansbare salsa! OE-LA-LA!

Vanaf deze kant wensen we je dan ook een te gek Keifestival toe! Het 33e Keifestival is op zaterdag 27 oktober 2018 in Grand Café Markt 5, zaal de Koppelpaarden, café de Kletskop, zaal Meijer, het Keicafé (Huiskamer Meijer), café de Kruup, tapperij van Ooijen, café de Zaak, Steakhouse Beef n Bone en de Concertainer. 25 acts op 10 podia zullen zorgen voor een fantastisch festival.









AFTERMOVIE 2016





AFTERMOVIE 2015






AFTERMOVIE 2014



AFTERMOVIE 2013



Webdesign: i-3 Reclamebureau